Inspiratiereis Winter

Winter Wonderland

In de winter verandert Värmland in een sprookjesland. De sneeuw en de zon laten de roodbruine huisje extra mooi uitkomen. Tijdens een winterweek in Värmland kun je natuurlijk gaan skiën of langlaufen maar wat is er nu mooier dan om in een huskyslee of op een sneeuwscooter door het besneeuwde landschap te glijden. En met sneeuwschoenen ontdek je plekken waar je anders in de winter niet zou komen.

Dag : Aankomst bij de vakantiewoning

Aangekomen bij je vakantiewoning word je door de eigenaren hartelijk welkom geheten. Nadat je je spullen hebt uitgepakt is het tijd om de houtkachel aan te steken en bij te komen van je reis.

Dag 2: Huskysledetocht

Na een uitgebreide kennismaking en uitleg ga je op pad. Dit mag in de slee maar wat is er nu mooier om zelf de slee als een musher door het besneeuwde landschap te sturen.

Dag 3: Wandeling bij Högbergsfältet

Bij Högbergsfältet ligt een voormalig mijngebied waar elke winter weer prachtige ijspegel-creaties gevormd worden in de oude mijnschachten. Hier kun je prachtige winterwandelingen maken.

Dag 4: Sneeuwscootersafari

Na een uitgebreide instructie ga je onder begeleiding van een ervaren gids op pad. Je rijdt over bevroren meren en door besneeuwde bossen.

Dag 5: Langlaufen

In de nabijgelegen skigebieden Branäs en Hovfjället vind je mooie langlauf-loipes. Natuurlijk zijn er ook ski’s en bijbehorende schoenen te huur.

Dag 6: Sneeuwschoenwandelen

Na een uitleg van jullie gids ga je op pad. De wandeling gaat door prachtig besneeuwde bossen. Natuurlijk stoppen jullie uitgebreid om foto’s te maken.

Dag 7: Vertrek

De dag van vertrek is aangebroken. Met mooie herinneringen keren jullie weer huiswaarts.

Deze inspiratiereis is bedoeld als voorbeeld. Bovenstaande laat je zien hoe een vakantieweek in Värmland, Zweden, eruit zou kunnen zien. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk en stellen we graag met jullie een reis samen die helemaal aan jullie wensen voldoet.
Meer weten kijk op www.explorevarmland.nl

X