Inspiratiereis Lente

De natuur ontwaakt.

In de lente ontwaakt de natuur in Värmland uit haar winterslaap. Overal bloeien bloemen, je hoort de vogels en met wat geluk zie je een elandmoeder met haar jong. Dit is hét seizoen om actief de natuur van Värmland te ontdekken. Je kunt prachtige wandelingen maken langs meren en watervalletjes. En ‘s avonds val je heerlijk in slaap in een van de comfortable bedden van de B&B’s in ons assortiment.

Dag 1: Aankomst bij Bed and Breakfast

Aangekomen bij je Bed and Breakfast word je hartelijk door de eigenaren ontvangen en is het tijd om even bij te komen van de reis.

Dag 2: Wandeling in de Halgå-delta

De wandeling start bij Brattfallet en volgt verder het stroomgebied van de rivier de Halgå. Onderweg zie je de activiteiten van de beverkolonie die daar leeft en met wat geluk zie je misschien zelf een bever.

Dag 3: Museum Sandgrund

Een bezoek aan Sandgrund, het museum van de in Värmland geboren schilder Lars Lerin. Naast vele van zijn aquarellen vind je hier ook wisselende exposities van andere kunstenaars.
Na afloop kun je nog een bezoek brengen aan het gezellige centrum van Karlstad, de hoofdstad van Värmland.

Dag 4: Elandenpark

Sta oog in oog met de koning van het woud. Tijdens de 2 uur durende rondleiding leer je van je gids alles over dit geweldige dier. Je ziet ze van heel dichtbij en misschien kun je ze wel aaien of voeren.

Dag 5: Wandeling op Hovfjället

Vanaf de top van het wintersportgebied Hovfjället wandel je naar een zomerboerderij. Hier kun je even genieten van de rust en misschien je meegebrachte lunch opeten. Waarna je via een andere weg weer terug wandelt naar het startpunt.

Dag 6: Mountainbike

Door de bossen van Värmland op de fiets. Naast een robuuste mountainbike ontvang je ook een kaart en routebeschrijving.
 Je kiest je eigen route. Die kan variëren van een mooie fietstocht over onverharde wegen tot een uitdagende tocht met klimmetjes en smalle paadjes.

Dag 7: Vertrek

De dag van vertrek is aangebroken. Met mooie herinneringen keer je weer huiswaarts.

Deze inspiratiereis is bedoeld als voorbeeld. Bovenstaande laat je zien hoe een vakantieweek in Värmland, Zweden, eruit zou kunnen zien. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk en stellen we graag met jullie een reis samen die helemaal aan jullie wensen voldoet.
Meer weten kijk op www.explorevarmland.nl

X