Home Vakantie Reizen COVID-19 (update 9 februari 2021)

COVID-19 (update 9 februari 2021)

Dit artikel hadden we natuurlijk liever niet geschreven. Maar we denken dat het belangrijk is om onze lezers te informeren over de gevolgen van COVID-19 en reizen naar Zweden.

In het algemeen gelden de volgende regels:

 • Blijf thuis als je ziek bent
 • Vermijd contact met mensen die ziek zijn
 • Was je handen
 • Houdt afstand
 • Vermijdt drukte

Zweden

Zweden heeft de grens met Denemarken gesloten en staat geen reizigers toe uit het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Als je naar Zweden wilt reizen dan is een certificaat van een negatieve Covid-19 test nodig. Er mag maximaal 48 uur zitten tussen de afname van de test en het oversteken van de grens.

Meer informatie vind je hier.

Als je in Zweden een corona-test wil doen vind je de aanbieders hier: Test for travel certificaties.

Meer informatie vind je op:

 • De officiële website van Zweden voor noodsituaties en rampen: Krisinformation.se
 • Ben je in Zweden en heb je symptomen of ben je besmet, dan kun je 1117 bellen. Meer informatie over Covid-19 vind je op de website van 1117 (of + 46 771 11 77 00).
 • De website van het ministerie van Volksgezondheid
 • De website van het ministerie van buitenlandse zaken

Europese Unie

De Europese Unie heeft een website waar de informatie over de beperkingen per lidstaat is opgenomen. Meer informatie vind je op Re-open EU.

Nederland

Het reisadvies voor Zwedens op dit moment “Oranje: alleen noodzakelijke reizen”. Meer informatie vind je op de website van Rijksoverheid. Informatie over andere landen is te vinden op: Nederland wereldwijd

België

België raadt alle reizen naar het buitenland af, meer informatie vind je op:

Denemarken

Denemarken heeft zijn grenzen gesloten. Door Denemarken naar Zweden kan wel maar je moet kunnen aantonen wat je eindbestemming buiten Denemarken is.

De grenzen van Denemarken zijn vanaf 27 juni 2020 voor de meeste Europese landen open. De grenzen met Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Roemenië blijven echter gesloten.

Om door Denemarken binnen te reizen, moeten toeristen uit de goedgekeurde landen bij binnenkomst documenten van een geldige reservering voor minimaal 6 dagen laten zien. Als een toerist die de grens wil betreden duidelijke tekenen van ziekte vertoont, bijvoorbeeld een hoest, koorts of iets dergelijks, mag hij de grens niet overschrijden.

Meer informatie vind je op de website van het ministerie van buitenlandse zaken van Denemarken en Persons in transit | Coronasmitte.dk.

Duitsland

De grens tussen Nederland en Duitsland is open.

 • Reizen door Duitsland om een bestemming buiten Duitsland te bereiken is toegestaan, mits reizigers kunnen aantonen dat ze een reden hebben om door Duitsland te reizen, bijvoorbeeld een ticket of een boeking van de eindbestemming.
 • Mondkapjes (niet medisch) zijn in het openbaar vervoer en winkels verplicht (let dus op als je gaat tanken).

Voor meer informatie over de maatregelen in Duitsland klik hier.

Noorwegen

Noorwegen heeft zijn grens gesloten en hanteert strenge test- en quarantaine eisen. Meer informatie vind je op:

Na het virus

Het toerisme wordt zwaar geraakt door het coronavirus. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe lang de huidige maatregelen nodig zijn. Dromen van een mooie vakantie in Zweden en je verdiepen in wat er te doen is kan gelukkig altijd. In Hem62 Magazine vind je genoeg inspiratie voor een mooie vakantie in Zweden en misschien kun je alvast een stukje Zweden in huis halen door een van de recepten te proberen.

Disclaimer: controleer altijd de laatste adviezen!
We doen ons best deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden.
Laatste update: 9 februari 2021

1 REACTIE

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maarten Broekhuizen
Maarten Broekhuizen
1 jaar geleden

duidelijk informatie voor een iedere lezer, bedankt hiervoor Ton,

Meest gelezen

X