Home Hem62 Achter de schermen

Achter de schermen

We zouden het bijna vergeten, maar op 1 september bestaat Hem62 alweer 5 jaar. Diegenen die ons al langer volgen kennen ongetwijfeld onze blog op westkreek.nl nog, waar we in oktober 2009 mee startten. In maart van dit jaar hebben we daar een punt achter gezet en zijn we begonnen met Hem62 Magazine. Dit geeft ons meer ruimte om de mooie dingen van Zweden te laten zien.

Onderweg aan het werk.

Doordat we allebei parttime werken hebben we tijd die we kunnen besteden aan Hem62. Suzanne werkt afwisselend 2 of 3 dagen per week en ikzelf werk 30 uur per week. Door mijn uren te verdelen over de week houden we tijd over om dingen samen te doen.

Drie keer per week publiceren we iets in het online Hem62 Magazine:

  • maandag: we laten dan iets moois uit het aanbod van Explore Värmland zien.
  • woensdag: een toeristische tip over Zweden.
  • zaterdag: de lördagsmys een stukje over Zweden, of zoals vandaag iets over ons.

Ondertussen hebben we hiervoor een taakverdeling: het stukje voor de maandag doen we samen, Suzanne schrijft de woensdagtip en ik de Lördagsmys. Natuurlijk lezen en corrigeren we elkaars werk. Dit leidt soms tot discussies maar uiteindelijk komen we er altijd uit. Soms hebben we last van “writer’s block” en dan wil het maar niet lukken om een stuk tekst op het (digitale) papier te krijgen. Met name de lördagsmys kost tijd. Heel dapper hebben we het aan het begin van de week over een onderwerp voor de volgende keer. Op vrijdagochtend voordat het Suzanne naar haar werk gaat hebben we het er nog steeds over. Het kan zomaar zijn dat we overdag nog aan het appen zijn over een mogelijk onderwerp. Als we dan een onderwerp hebben begin ik met schrijven en kom soms tot de conclusie dat het toch niet is wat ik ervan verwachtte. Dus beginnen we weer opnieuw. Toch verschijnt er iedere zaterdagochtend een Lördagsmys.

De techniek helpt ons een handje zodat we niet alles handmatig hoeven te doen. Berichten op Hem62 Magazine, Facebook en Instagram kunnen we inplannen zodat ze automatisch op het juiste moment gepubliceerd worden. De wekelijkse nieuwsbrief wordt iedere zaterdag automatisch samengesteld en verzonden.

Al onze foto’s maken we zelf.

Verder schrijven we ieder kwartaal een column voor Nordic Magazine. We zijn er toch wel trots op als we het nieuwe nummer in onze brievenbus horen vallen of in de winkel zien liggen. “Gelukkig” hoeven we maar vier keer per jaar een column aan te leveren. Als we voor ons zelf schrijven dan bepalen we zelf de regels en deadline. Voor Nordic Magazine werkt dat anders: de uitgever verwacht dat we onze bijdrage voor de deadline inleveren, voorzien van foto’s en voldoende tekst. Deze deadlines staan ook extra goed gemarkeerd in onze agenda.

We schrijven niet alleen over Zweden maar geven ook reisadvies over Zweden en bemiddelen voor de partners waar we mee samenwerken voor Explore Värmland. Op de website vind je accommodaties en activiteiten om een complete vakantie samen te stellen. Mocht je op vakantie willen in Zweden en ons iets willen vragen dan kan dat altijd via e-mail. Maar wist je dat je ook online met ons in gesprek kunt? Op Explore Värmland kun je via deze pagina een afspraak plannen.

Naast dit alles bouwen we als Design62 websites en ontwerpen brochures, flyers en spandoeken. Dit doen we samen, waarbij Suzanne het meeste layout werk doet en ik de onderliggende techniek. We richten ons hiermee vooral op Zweden maar ook andere dingen pakken we aan.

Ook Hem62 heeft een tik gehad van alle coronamaatregelen, veel is gewoon stilgevallen. Onze beurskalender is leeg. Scandinavië-XL en de Zweedse Kerstmarkt gaan niet door. Voor de beurs Reis&Co wordt nagedacht over een online variant.

We hebben nog genoeg nieuwe plannen: onze reisgidsen zijn toe aan een update, Explore Värmland moet uitbreiden, we denken na over een heel ander boek en in december komt er weer een nieuwe julkalender.

We zien de toekomst positief tegemoet!

Meest gelezen

X