Inspiratiereis herfst

Geniet van de kleuren

In de herfst veranderen de bossen van Värmland in een ware kleurenpracht. De berken kleuren goudgeel tussen de groene dennen. Overal zie je paddestoelen en de rode lingon (vossenbessen) staan. Dit is ook de periode van de eerste nachtvorst waardoor alles bedekt wordt met een wit laagje rijp. Een prachtige tijd om de natuur op een quad of op de rug van een paard te ontdekken.

Dag 1: Aankomst bij je stuga

Wanneer jullie aankomen bij je stuga is het binnen al lekker warm. Nadat jullie je spullen naar binnen gebracht hebben is het tijd om te ontspannen en bij te komen van de reis.

Dag 2: Quadsafari

Vandaag gaan jullie op pad met de quad. Na een uitgebreide uitleg vertrekken jullie samen met een ervaren gids. Via onverharde wegen ontdek je de bossen van Värmland en kom je op plekken waar je anders niet zou komen.
 Onderweg is er altijd tijd om foto’s te maken en natuurlijk stoppen jullie ook voor een koffie of theepauze.

Dag 3: Wandeling langs 7 Finse dorpen

Vandaag maken jullie een wandeling langs zeven oude Finse nederzettingen (torp) die verscholen liggen in de bossen van Värmland. De wandeling gaat over de oude paden die vroeger gebruikt werden. Onderweg passeer je: Lomstorp, Svartbäcken, Österby, Lebiko, Kissalamp, Vallis och Ritamäki. Met uitzondering van Österby en Lebiko liggen alle nederzettingen in het Zweedse deel van het bos. Een deel van de nederzettingen is vervallen en op sommige plekken zijn nieuwe huizen gebouwd. Ritamäki is een van de best bewaarde en de weidegrond eromheen is beschermd natuurreservaat.

Dag 4: Vildmark Mountain Husky Trail

Onder begeleiding van een de eigenaren van Highyard Sleddogs gaan jullie dwars door de Zweedse wildernis. Om de tocht wat “makkelijker” te maken krijg je hulp van een husky. Deze wordt met een buikband aan je vast gemaakt en helpt je zo bij de flinke klim. Onderweg stoppen jullie bij een meer voor lunch.

Dag 5: Boda Borg

Boda Borg is een huis vol avonturen en staat garant voor een dag actief bezig zijn. Het idee is eenvoudig. In het gebouw zijn een aantal “banen” en iedere baan bestaat uit een aantal kamers waar je puzzels moet oplossen. Als je dit goed en binnen te tijd doet ga je door naar de volgende kamer. De banen variëren van leuke puzzels tot fysiek uitdagend.

Dag 6: Paardrijrit

Op de rug van een paard ervaar je de stilte en weidsheid van het landschap. Je rijdt in een comfortabele westernstijl en altijd onder begeleiding van een ervaren ruiter.

Dag 7: Vertrek

De dag van vertrek is aangebroken. Met mooie herinneringen keren jullie weer huiswaarts.

Deze inspiratiereis is bedoeld als voorbeeld. Bovenstaande laat je zien hoe een vakantieweek in Värmland, Zweden, eruit zou kunnen zien. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk en stellen we graag met jullie een reis samen die helemaal aan jullie wensen voldoet.
Meer weten kijk op www.explorevarmland.nl

X